Прокат автомобілів в Європі

У кожному європейському аеропорту чи залізничному вокзалі є можливість взяти автомобіль у найм. Зазвичай, офіси фірм, що надають послуги з прокату авто, знаходяться на території вокзалу. Найвідоміші компанії Sixt, Avis, Europcar, вони можуть запропонувати широкий модельний ряд автомобілів на будь-який смак. Але якщо ви хочете взяти в оренду автомобіль у якомусь невеликому містечку, особливо курортному, то вам необхідно подбати про це заздалегідь у зв’язку з великою популярністю таких послуг. На допомогу вам завжди прийде Інтернет, де ви можете заздалегідь дізнатися, чи є у місті місцеві фірми з прокату авто, цінову політику, вибір автомобілів.

Скільки коштує взяти машину напрокат у Європі?
Вартість послуг автопрокату в Європі істотно дешевша, ніж ви припускаєте. Наприклад, у Німеччині ціна на оренду автомобіля класу економ може коливатися від 15 до 25 євро на добу. Однак насамперед слід сплатити страховий депозит, вартість якого сягає 800 євро. Ці гроші повертаються у разі виконання всіх пунктів договору.

Як отримати знижку на автопрокат у Європі?
Як правило, багато фірм, що займаються прокатом авто, іноді (або на постійній основі) влаштовують акції на промо-знижки. Це приємний бонус, який може скористатися практично кожен. Однак, постає питання: як же вийти таку знижку? На допомогу знову приходить Інтернет. У Google запитуємо “promo code (назва фірми)” і практично зі стовідсотковою ймовірністю ви зможете знайти код на отримання непоганої знижки всього за кілька хвилин!

Оформляти чи ні міжнародні права водія?
Це питання дуже популярне, проте дати однозначну відповідь на нього неможливо. Відповідно до Віденської конвенції про дорожній рух, держави-учасниці конвенції визнають національне посвідчення водія без вимоги про отримання міжнародних прав. Країни, що приєдналися до Віденської конвенції 1968 року: Австрія, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Бразилія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Грузія, Данія, Ізраїль, Іспанія, Італія, Коста-Ріка, Латвія, Литва, , Монако, Норвегія, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Сан-Марино, Словаччина, Словенія, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Югославія.

Однак слід враховувати, що внутрішні правила прокатної фірми можуть бути свої, внаслідок чого за відсутності міжнародного посвідчення водія в прокаті авто може бути відмовлено.

Якщо ви іноземець і у вас виникне питання про оренду автомобіля в Сумах, то ви абсолютно легко можете скористатися послугами нашої фірми, попередньо забронювати автомобіль, що сподобався на необхідний час, наші фахівці дадуть вам відповіді на всі питання і допоможуть з оформленням документів і замовленням додаткових послуг.