Каршеринг – новий виток в еволюції оренди авто

На сьогоднішній день у постіндустріальному суспільстві намічаються тенденції, які ще десять років тому видалися б дивними. Як не дивно, люди все менше прагнуть мати власне авто. Автомобіль у повсякденному житті рідше розглядається як щось незамінне, його функції в Європі та Америці успішно виконує громадський транспорт, а для тих випадків, коли без авто не обійтися існує зручна система оренди машин під назвою каршеринг.

Інноваційна система набирає все більшої популярності завдяки тому, що вона дає можливість орендувати авто на короткий термін – від декількох годин, оплата при цьому гнучко розраховується виходячи з часу, протягом якого машина реально використовувалася орендарем. Компанії, які надають послуги такого роду зазвичай мають пункти обслуговування клієнтів біля великих транспортних вузлів, до яких зручно добиратися, машину можна взяти в одному пункті і здати в іншому.

Проривом у цій галузі сучасна індустрія завдячує американській компанії Zipcar. Молоді фахівці зробили особливий наголос на використання інтернет-технологій для того, щоб спростити процес для клієнтів. Людина, яка бажає користуватися послугами Zipcar, реєструється та заноситься до бази клієнтів. Надалі він зв’язується з менеджером найближчого пункту обслуговування, де він може в будь-який час отримати авто в користування. Компанія відмовляє у членстві лише несумлінним водіям, які систематично вчиняють правопорушення. Подальша трансформація каршерингу є модель, за якої компанія лише виступає посередником між власником автомобіля, який хоче здати його в оренду, і потенційним орендарем.

Останнім часом оренда авто в місті Суми стає все більш популярною, на ринку постійно з’являються нові учасники, і фактично створюються умови для розвитку каршерингу в Україні. Незважаючи на те, що європейський досвід переймається деякою працею, прогресивні тенденції все ж таки приживаються в нашій країні.

Якщо вас цікавить прокат авто у м. Суми, вам варто звернутися до одного з численних агентств, які пропонують широкий спектр профільних послуг. До вашої уваги пропонується великий асортимент машин різних марок і моделей, кожна людина знайде рішення, яке йому по кишені. Автомобіль може взяти в оренду будь-який бажаючий за умови, що він має права відповідної категорії та досвід водіння.