Коли прокат автомобілів приходить на допомогу

Чи може прокат авто замінити власне авто? Ви скажете «ні», адже очевидно, що власний автомобіль завжди знаходиться під рукою і будь-якої миті готовий послужити на ваше благо. Але іноді в житті виникають такі ситуації, коли скористатися прокатним автомобілем все ж таки необхідно чи логічніше.

Купівля особистої машини – захід витратний. Крім повної вартості автомобіля, водієві потрібно бути готовим до інших витрат. Заміна олії, необхідність перевзути гуму, ремонт підвіски або гальмівної системи – все це коштує грошей. І це далеко не повний перелік. Чим старший транспортний засіб, тим більший догляд потрібний за ним, і тим більше фінансів і часу вам потрібно буде вкладати в машину.

Якщо ви – ділова людина, ритм життя якої просто неможливий без використання особистого транспорту, це одна ситуація. Але якщо машина здебільшого стоїть на стоянці і потрібна лише для нечастих вилазок на дачу або поїздок у вихідний за продуктами, варто подумати про доцільність орендувати автомобіль для таких потреб. Вам не потрібно буде думати про витрати на утримання автомобіля, лише сплатіть дні, коли ви користуєтеся ним.

Або, припустимо, ваш автомобіль зламався чи потрапив у невелику аварію. У такому разі вам не обійтися без постановки залізного друга на ремонт, нехай і недовгий за строками. Але пересідати на громадський транспорт зовсім не хочеться, тому що звичка пересуватися, керуючись своїми навичками водія, сильніше бажання знайомитися з маршрутами автобусів і тиснявою в годину пік. Орендований автомобіль позбавить вас необхідності змінювати звичний ритм життя на час лагодження власного.

Інша ситуація – продаж особистого автомобіля та купівля нового. Не завжди виходить продати машину, відразу купивши собі іншу. Та й поспішати з вибором нового засобу пересування не варто. Краще витратити більше часу, але отримати надійного друга на довгі роки вперед, ніж поспішити і купити машину з прихованими дефектами або іншими вадами. На час пошуку просто візьміть автомобіль напрокат.

Послуга оренди автомобіля незамінна у закордонному відрядженні або туристичній поїздці. Взявши машину напрокат і прихопивши з собою карту незнайомого місця, ви будете позбавлені болісних спроб пояснюватися чужою мовою, з’ясовуючи дорогу в той чи інший пункт призначення.