Основи прокату автомобіля

Автомобіль в оренду – послуга визнана та популярна у всьому світі. У розвинених країнах прокат автомобіля широко поширений і є зручним сервісом, що дозволяє вирішити проблему безпроблемного пересування в незнайомому місті. В Україні така служба поки що не отримала належного розмаху, але з кожним роком кількість пропозицій про оренду авто тільки збільшується, а скористатися прокатною машиною вже не вважається чимось надзвичайним.

Правила оренди автомобіля у всіх країнах багато в чому схожі. Ми пропонуємо ознайомитись з основними умовами, які діють, якщо ви вирішили скористатися прокатом чотириколісного помічника.

1.Насамперед вам доведеться укласти договір, який регламентуватиме відносини між прокатником та орендарем транспортного засобу. Дуже важливо уважно прочитати текст договору, зверніть увагу на пункти, написані дрібним шрифтом. Ваш підпис під договором означає згоду з усіма його умовами, тому буде не зайвим з’ясувати всі зобов’язання орендодавця та чітко зрозуміти всі свої права щодо автомобіля, що передається вам у тимчасове використання.

2.По-друге, вам потрібно буде заплатити заставу за машину. Для компанії-прокатника такий крок гарантує вашу порядність та платоспроможність. Заставна вартість повністю повертається вам після закінчення терміну оренди, але тільки за умови повної безпеки автомобіля в тому стані, в якому ви його отримували. Якщо ж на орендованій машині ви потрапили в дорожньо-транспортну пригоду з вини, якимось чином пошкодили кузов, «завдяки» своїй техніці водіння, або іншим чином завдали якихось пошкоджень, то ремонт автомобіля буде здійснюватися за рахунок заставної суми. І чим престижнішою і дорожчою буде марка автомобіля, тим більша заставна вартість, яку вам доведеться залишити на час прокату.

3. По-третє, потрібно визначитися із ціною оренди. Вона також варіюється від класу автомобіля, але багато залежить і від компанії, яка здає вам машину. Невеликі фірми часто-густо щоб залучити до себе клієнтів знижують ставки. За великі компанії грає їхня репутація (надійність) та наявність додаткових послуг, які належать вам при укладанні договору оренди авто (наявність навігатора, технічний сервіс при необхідності та інші).