Особливості водіння автомобіля взимку

Прокат автомобілів в Сумах користується попитом цілий рік, проте перед кожним осінньо-зимовим сезоном ми попереджаємо своїх клієнтів про можливі небезпеки, що чатують на дорогах у цей час. Якщо орендар не дуже впевнено почувається за кермом, він може завжди скористатися додатковою послугою – оренда автомобіля з водієм.

Безумовно, наші автомобілі підготовлені до негоди, у потрібний час на них ставиться зимова гума, перевіряється антифриз у радіаторі, тиск у шинах.

Хотілося б нагадати нашим клієнтом про деякі основні правила водіння авто взимку: рушати найкраще дуже обережно, натискаючи на педалі якомога плавніше, а якщо дорога візуально слизька, бажано рушати відразу з другої передачі. Швидкість під час зимової поїздки потрібно тримати безпечну – таку, щоб можна було встигнути загальмувати перед перешкодою, що раптово виникла, особливо в міських умовах. Не варто забувати що водіння авто з переднім приводом кардинально відрізняється від задньопривідних автомобілів.

У нашому автопарку в основному представлені автомобілі з переднім приводом, але ви можете взяти напрокат автомобіль у Сумах та із заднім приводом. Взимку, щоб вийти із замету, кермовим колесом слід працювати дуже плавно, і не зменшувати при цьому подачу палива. Щоб повернути машині керованість, необхідно, навпаки, натиснути на газ, надавши прискорення переднім колесам. Якщо після збільшення швидкості почнеться пробуксовка, подачу палива все-таки доведеться знизити, а потім, коли провідні колеса відновлять зчеплення з дорожнім покриттям, знову натиснути на газ. Варто також згадати про особливості керування автомобілем із АКПП взимку. Перед виїздом потрібно, щоб автоматична коробка розігрілася. Для цього потрібно прискорити прогрів олії, тому можна встановити селектор у положення D і постояти на місці близько 10 секунд, утримуючи гальмо педаль. Після цього селектор необхідно перевести у положення R та почекати ще 10 секунд. Перші 15-20 хвилин після початку руху дотримуйтесь спокійного типу їзди, щоб АКПП остаточно прогрілася до робочої температури. Цими діями ви не тільки продовжите життя автомобілю, але й зробите вашу поїздку взимку комфортною та безпроблемною.