Що робити, якщо ви потрапили в ДТП на орендованому авто?

Питання, яке найбільше хвилює орендарів наших автомобілів, що буде, якщо з орендованою машиною щось трапиться? Головний ризик – втрата застави при ДТП.

Причому його втрата буде незалежно від того, з чиєї вини скоєно ДТП. Запорука піде на оплату франшизи за страховкою та окупить просту машину за час ремонту. Якщо вдалося позбутися невеликої подряпини, яку можна усунути протягом дня, не витрачену на ремонт частину застави вам повернуть після перерахунку.

За середньої складності аварії, швидше за все, весь заставний платіж буде витрачено на ремонт. При повному знищенні машини або у разі угону матеріальна відповідальність також дорівнює сумі застави. За шкоду, завдану машині не внаслідок ДТП (псування салону, випадково розбите дзеркало), прокатник виставить вам рахунок — за хімчистку або заміну деталі.

Всі наші автомобілі застраховані, але страховка може не спрацювати у разі грубих порушень правил дорожнього руху (проїзд на червоне світло, перетин подвійної розділової смуги, перевищення допустимої швидкості, керування у стані алкогольного сп’яніння). А також якщо після ДТП ви не повідомили нашу фірму, яка надає послуги з прокату авто та ДАІ. У цих випадках весь ремонт доведеться відшкодовувати вам.

Дочекавшись ДАІ, ви маєте взяти у них довідку про ДТП — без неї страховка не надається. Якщо машина зламалася не з вашої вини, ви не ризикуєте нічим, хіба що зіпсованим настроєм, на жаль, моральної шкоди ніхто не відшкодує. Вам повернуть гроші, які ви не виїздили, або запропонують натомість нову машину. Тож якщо машина зламалася в дорозі, дзвоніть нам та обговорюйте всі умови щодо ситуації. Поломка машини — наш недогляд, відповідно, ви за умовою договору в більш привілейованому становищі.

Також за умовами договору ви повинні повернути машину з повним баком пального, адже орендоване авто надається повністю заправлене.