Як не спати за кермом

Близько 30% ДТП трапляються через те, що водії засипають за кермом. Здаючи в оренду автомобіль у Сумах, ми обов’язково рекомендуємо нашим клієнтам утримуватись від стомлюючої нічної їзди. На жаль, у деяких випадках складаються обставини, коли така поїздка просто необхідна. Наприклад, клієнт поспішає дістатися на рейс до аеропорту на ранній рейс. Тому ми даємо кілька порад, як зберегти своє життя та прокатну машину.

Всі наші автомобілі напрокат у Сумах обладнані магнітолами, саме гучна музика не дасть водієві заснути у дорозі. Водії – далекобійники рекомендують прислухатися до роботи двигуна та підвіски, якщо музика не сприймається.

Якщо є можливість, можна випити міцну каву або енергетик. Але такий метод таїть у собі деякі небезпеки, кофеїн, що міститься в каві чи енергетиці, підвищує тиск і якщо ви передозували, тобто небезпека, що вам погане на безлюдній, нічній трасі.

Як не дивно, їжа є гарним засобом від сну і, як показує практика, найефективнішим. Можна їсти насіння чи горішки, така незначна їжа не насичує і не дозволяє вам заснути.

Якщо ви їдете з пасажиром, то добрим засобом боротися зі сном є розмови. Але не давайте спати вашому пасажиру, сонливість заразлива.

Інноваційною розробкою для водіїв, які багато часу проводять за кермом та їздять уночі, є сигналізатор втоми. Цей чудовий прилад стежить за очима та положенням голови водія та при виявленні симптомів засинання видає гучний звуковий сигнал. Деякі сучасні автомобілі обладнуються системами контролю за втомою водія штатно. Крім того, сьогодні все більшого поширення набувають системи попередження про зміну смуги. Вони не допомагають безпосередньо боротися зі сном за кермом, але голосно сигналізують про виїзд на зустрічну смугу, що часто трапляється під час засинання.

Найдієвішим методом проти сну, є сам сон, тому найкраще не наражайте себе на небезпеку – постарайтеся відпочити перед далекою дорогою.