Як запустити двигун взимку

Швидше за все, кожен автоаматор стикався з проблемами, що виникають взимку під час спроби завести орендоване авто. Зазвичай це відбувається при різкому похолоданні, коли перепад температури досягає 15-20 градусів. Першою причиною цієї проблеми може стати втрата заряду акумулятором. При зниженні температури властивості електроліту знижуються, і акумулятор не в змозі забезпечити живленням важливі вузли, стартер не в змозі запустити двигун. Подібні проблеми властиві автомобілям із старим акумулятором, наші авто на прокат у Сумах вчасно обслуговуються механіками. Тому подібні ситуації трапляються дуже рідко з нашими машинами.

З іншого боку, відвідувачам нашого сайту буде цікаво дізнатися, які дії потрібно зробити, щоб завести машину взимку. Професійні водії добре знають про те, що замерзлий акумулятор можна розігріти простим і природним способом. Лише потрібно включити запалення та габаритні вогні. У такому режимі слід дати попрацювати з хвилину, і тільки після цього починати прокручувати стартер. Якщо батарея розрядилася не до кінця, то є непоганий шанс, що двигун запуститься.

Потрібно взяти до уваги, що при невдалих спробах запуску двигуна не варто перенапружувати стартер. Заводити його можна не більше 25 секунд, після чого слід вимкнути запалення та дати йому відпочити кілька хвилин. Якщо цього зробити, можна спалити систему запалення. Ще потрібно не забувати про те, що не рекомендується робити більше 5 спроб запуску двигуна поспіль. Кожна з них витрачає заряд батареї, і щоразу шанс завести автомобіль зменшується.

Коли спроби запустити двигун увінчаються успіхом, дайте йому попрацювати якнайдовше. Це потрібно для того, щоб генератор зарядив батарею. Найкраще це вийде природно під час їзди. Потрібно проїхати щонайменше 10 кілометрів, щоб акумулятор гарантовано вийшов на робочий режим. Якщо вам не хочеться зараз їхати, то необхідно дозволити мотору попрацювати деякий час в неодружену. Звичайно, витрата палива буде підвищена, зате заряд батареї відновиться.